Статии филтрирани по дата: Събота, 05 Октомври 2019

Възможно е и легендите по Балкана, свързани с Крали Марко, да се коренят в родствената връзка на рода Балювци с Вълкашините. Това свое предположение сподели известният фотограф Васил Балевски при представянето в Троян на книгата на Марин Троянов за видния род. Авторът е успял да го проследи 150-200 години назад от Освобождението.

Публикувана в Култура

Три от библиотеките в община Троян и две в община Априлци са сред общо 864 библиотеки в страната, чиито проекти по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” са одобрени за финансиране. Те ще трябва да имат и собствен финансов принос, каквито са условията по конкурса.

Публикувана в Култура

На 11-ти октомври 2019 г. от 18.00 часа, в навечерието на Петковден, галерия „Серякова къща” ще представи изложбата Есенен салон. Традиционно, в рамките на един месец, ще можем да видим представени новите творби на Дружеството на троянските художници.

Публикувана в Култура

Сътвореното преди дни на пленер в троянското село Дълбок дол може да се види в малката изложба, подредена в Информационно-културния център.

Публикувана в Култура