Статии филтрирани по дата: Петък, 08 Ноември 2019

На 6.11. в ИКЦ беше представена стихосбирката "Което не чувате", съдържаща цикъла "Дантелите на скрежа", "Последни повратки на село", писма, "Брачни песни" - основното ядро от поезията на преждевременно отишлия си троянски поет и две рецензии за книгата от издателя Марин Георгиев. Неговото издателство "Литературен форум" и издателство "Нов златорог" на поета Кирил Кадийски са напечатали това чудесно издание с помощта на Министерството на културата и Конгресния център на НДК по програмата "Помощ за книгата". Стихотворения от новата книга изпълниха артистите Христина Петрова и Венелин Димитров – Хъша. Рецитацията им беше високо оценена от гостите. Професор Светлозар Игов разказа, че е бил впечатлен още от първите поетични опити на Ивайло, затова се запознава с него. Това допринася за разбирането на поезията му. На първата им среща младият поет носи огромна чанта с книги на троянски автори от последните десет години. Св. Игов е подтиквал Ив. Иванов да пише мемоари за собствената си литературна младост и за литературния живот. Последният работи във в-к "Литературен форум". Съхранил е над 60 страници писма, в които прави разрези и оценки на текущия литературен живот, каквито никой не е писал.

Публикувана в Култура

Дружеството на троянските писатели посрещна свои събратя по перо в зала "Форум" на читалището. Те се представяха и прочетоха свои творби. В края на четенето председателят на дружеството Илия Ганчев подари на всеки гост сборник "Гласове от Балкана", в който са включени произведения на троянските творци. Те са създали традиция да обменят опит със свои колеги и от други градове.

Публикувана в Култура

На 7 ноември бе проведена учредителната сесия на троянския Общински съвет за мандат 2019 - 2023 г. Областния управител на област Ловеч Ваня Събчева водеше процедурата по инаугурацията.

Публикувана в Общество