Статии филтрирани по дата: Понеделник, 03 Юни 2019 - HemusNews.com
Понеделник, 03 Юни 2019 18:21

Проливен дъжд в Троян

Порой превърна за броени минути троняските улици в реки. Макар и рядко, от смръщеното небе падаха и малки ледени късчета.

Това е първата градушка тук, но за поражения засега няма данни.

Публикувана в Общество

В сърцето на Балкана, старият, романтичен Троян те чака. Три дни улиците на града ще бъдат твоята сцена! Три дни градът ще пее и танцува заедно с теб! Ще можеш да покажеш своето изкуство по неговите улици. А ако искаш просто да се наслаждаваш и забавляваш – Троян е точното място! Ще те посрещнат музика, театър, танци, цирково и изобразително изкуство.

Публикувана в Култура

На проведените наскоро състезания за купа „Долчини-Дупница”, състезателите на колоездачен клуб Хемус-1896 Троян отново доминираха.

Публикувана в Спорт

Всяка година Дамският камерен хор откликва на поканите за участие на фестивали в България.

Публикувана в Култура

На 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България  в махала „Кичура“, в троянското село Орешак бе открита паметна плоча. Тя е поставена върху голям римски камък – донесен от м. „Кнежки лъг“ и е на място където е била родната къща на Христо Йосков Ганковски – един от най-младите Ботеви четници, роден на 1 януари 1858 г., загинал в битката при Милин камък на 18 май 1876 г. Тя е и в памет на Васил Георгиев–Троенчето, Васил Стоянов Мишков, Петко Мачев, също участници в Ботевата чета от селата Орешак и Черни Осъм.

Публикувана в Общество