Статии филтрирани по дата: Понеделник, 02 Септември 2019

Служители на РУ Троян са задържали мъж отглеждал растения канабис в нива край града, съобщават от пресцентъра на МВР-Ловеч.

Криминално проявен 27-годишен мъж от Троян, чиито имена не се посочват, е задържан в районното управление след като на 31 август около 18.00 часа, в местност край града е установен в момент на обработка на растения от вида на конопа. Това е съобщила на провелия се брифинг днес гл. инспектор Радостина Петкова - началник на РУ Троян.

Публикувана в Крими

В РУ Троян е бил получен сигнал, че на 01 септември около обяд от лек автомобил паркиран в околоностите на с. Калейца са отнети две чанти съдържащи документи и обща сума от около 300 лв. След извършен оглед от полицейски служители е установено, че чантите са измъкнати от багажника на превозното средство след като е счупено задно дясно стъкло.

Публикувана в Крими

На 28.08.2019 година (сряда), Управителния съвет на Сдружение ловно рибарско дружество Троян проведе заседание. Беше изнесен доклад за издадените разрешителни и отстрела на едрия дивеч, както и мерките предприети за борба с Африканската чума по свинете. От началото на ловния сезон издадените разрешителни за индивидуален лов на дива свиня са 320 броя, като са отстреляни 95 животни. Само за месец август /в това число/ са издадени 204 броя разрешителни и са отстреляни 71 диви свине. Съгласно заповедите на Министерство на земеделието, храните и горите в района на СЛРД са изградени 16 броя селективни капани за улов на дива свиня. По наши данни отново се нареждаме на едно от челните места по предприетите мерки за борба с АЧС.

Публикувана в Общество