Статии филтрирани по дата: Понеделник, 13 Януари 2020

Понеделник, 13 Януари 2020 18:57

От Ливадето с подписка до министъра

Писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с копие до кмета Донка Михайлова изпратиха днес жителите на Ливадето. Те искат съдействие от държава и община по един особено важен проблем – безопасността на движение. Както е известно, въпреки законовите ограничения за движение в населено място, мнозина от шофьорите нарушават правилата и минават през квартала с висока скорост. Има регистрирани произшествия, пострадали хора. Тук има млади семейства, боят се за живота на децата си.

Публикувана в Общество

Значително по стойност дарение е постъпило в троянското НЧ "Наука – 1870 г." от троянеца Румен Джабарски, който живее и развива своя бизнес в София, но не забравя родния си град Троян.

Публикувана в Култура

На 16-ти януари 2020 г. в 17.30 ч. се открива първата за годината изложба в галерия „Серякова къща”.

Заглавието ѝ „Je suis” (Аз съм) подсказва, че нейният автор Александър Пройнов – Апер е утвърден български художник, който чрез творбите си ще ни разкаже житейски скулпторни истории.

Публикувана в Култура
Понеделник, 13 Януари 2020 14:00

Глобиха пийнал ловджия в троянско

През почивните дни служители на РУ Троян съвместно с представители на РДГ-Ловеч са извършили проверка на 2 ЛРД в Троян и на общо 13 ловци относно спазване на ЗОБВВПИ.

Публикувана в Крими

В почти всички села на общината кипи производство, развива се бизнес, има активни хора. В почти всички села на  общината има туристи – непрекъснато се увеличава броят на къщите за гости. Справка – в Дебнево вече са 4 къщи за гости, във Врабево „Софарма” направи цял комплекс, който пращеше от гости по празниците. Така е и в Черни Осъм, и в другите селища. Навсякъде хората искат да има банкомат, чието удобство е несравнимо и излишно да се коментира.

Публикувана в Общество