Статии филтрирани по дата: Вторник, 14 Януари 2020

За общинското дружество ВиК не е утвърден управител след проведения конкурс, стана ясно на кметската пресконференция. Имало е трима кандидати, един от които не е отговарял на изискванията и е отхвърлен предварително, Стефан Русенов не се е явил, а третият кандидат – досегашният дългогодишен управител инж. Тонимир Гечев е получил по-ниска оценка от изискваната, за да бъде избран. Бизнес планът му е онзи, който от 2016 г. е в ДКЕЕВР и не е утвърден, липсвало виждане за развитието на мрежата, водоснабдяването на проблемните малки селища (Белиш и продължението на селото Маргатина, Длъжковското) останали извън вниманието. Наред с това в Общината са недоволни от липсата на стиковане между капиталовата ѝ програма и инвестиционните намерения на ВиК. Други минуси са липсващата воля за по-добро взаимодействие с гражданите, пренебрегване на социалните отговорности на местната власт.

Публикувана в Общество

След конкурс за управител на общинската фирма "Общински пазари" ЕООД е избран Росен Веселинов, съобщи на пресконференция кметът Донка Михайлова. Росен Веселинов досега работеше във „Велде”, лидер е на местните социалисти и общински съветник.

Публикувана в Общество

За месец нови 7 случая на АЧС в област Ловеч.

Област Ловеч е единствената област в Северна България, в която не са открити огнища на АЧС при домашни прасета. Това стана ясно на проведеното поредно заседание на Областната епизоотична комисия, водено от нейния председател зам.-областният управител Илиян Тодоров.

Публикувана в Общество
Вторник, 14 Януари 2020 06:30

Изгорели коли в Троян

По потвърдена информация, днес около 1:00 часа след полунощ, в района на улица "Балкан" в Троян, са изгорели 6 автомобила. Какво е предизвикало запалването, предстои да се разбере, за което своевременно ще бъдете информирани.

Публикувана в Крими