Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 23 Януари 2020

В словенския зимен център Поклюка започна поредния кръг от стартовете за Световната купа по биатлон за сезон 2019/2020 г. Днес се проведе Индивидуалният старт при мъжете с дистанция от 20 км. При него състезателите правят 5 обиколки по трасето, като стрелят 4 пъти – първата и третата стрелба са в положение легнал, втората и четвъртата – в положение прав. Състезателите стартират на равни интервали от по 30 секунди. Това е най-старата дисциплина в съвременния биатлон.

Публикувана в Спорт

Интересна инициатива има библиотека "Наука" при троянското читалище. Тя обяви, че във връзка със 150-годишния юбилей на най-старата местна институция ще определи най-активния читател. Срокът е краят на октомври. Разбира се, ще има и награди. Най-голямата от които е насладата от четенето.

Публикувана в Култура
Четвъртък, 23 Януари 2020 10:09

Изкуство и спорт – заедно

На 21.01.2020 г. беше дадено началото на събитията, с които ще отбележим една значима годишнина – 150 години читалищна дейност в община Троян. НЧ „Наука – 1870 г.” и БК „Чавдар” – Троян организираха благотворителен концерт „Изкуство и спорт – заедно”, който беше посветен и на друга една годишнина – 65 години от създаването на баскетболен клуб в Троян. Специални гости на концерта бяха ветерани на баскетболния клуб, дарители на клуба, ръководството на Община Троян.

Публикувана в Култура