Статии филтрирани по дата: Понеделник, 05 Октомври 2020

Областната епизоотична комисия анализира на свое заседание предприетите мерки по обезвреждането на първично възникнало огнище на АЧС в животновъден обект за отглеждане на свине, намиращ  се в землището на с. Горно Трапе, община Троян.

Публикувана в Общество

С ръкопляскане изпратиха в последния му път любимия учител на Ловеч Найден Ангелов Найденов (1929 - 2020).  Поклонението на 2 октомври в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч продължи над час. Погребението бе от 14.00 часа в село Врабево, където са положени по-рано съпругата му и дъщерята.

Публикувана в Общество

На 1.10. - празник на поезията и музиката - се осъществи дълго отлагания моноспектакъл "Черното пиле" на талантливия актьор и режисьор. Публиката беше притихнала, съпричастна с преживяванията на героите, чиито образи Куркински пресъздаде майсторски. Нямаше обичайните позвънявания на телефони. Пълна концентрация и съпреживяване с радостите и болките на малките големи герои на Николай Хайтов. Хората не си тръгваха и очакваха Мариус отново и отново да излезе на сцената.

Публикувана в Култура

Найден Ангелов беше универсална, обаятелна личност – аристократ на духа, носещ с достойнство своите 90 години, приел тежестта на самотата в личния си живот, но обграден с обичта на учениците си и многото хора, които го ценяха.

Публикувана в Общество