Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 26 Март 2020

Уважаеми приятели на театъра, изкуството, култура и духовността в Община Троян,

поради обявеното безпрецедентно извънредно положение в Република България и въведените мерки за ограничаване на COVID-19, церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце - приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности няма да се проведе тази година.

Публикувана в Култура

В хода на усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, поставяща множество приоритетни въпроси свързани със здравето на жителите и на Троянска община, започва работа Консултативният съвет за икономическо развитие на община Троян.

Публикувана в Общество

Със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се правят нови промени в разписанието на автобусната линия Ловеч – Троян. Считано от 27.03.2020 г. се преустановява обслужването на междуградската автобусна линия Ловеч - Троян в следните часове:

Публикувана в Общество

Двама младежи са задържани в РУ Троян по подозрение в извършването на грабеж и опит за друг такъв.

На 25 март в местното районно управление е получен сигнал от 48-годишна жена, че около 19.00 ч. две непознати лица са издърпали от нея текстилна чанта, в която е държала хранителни продукти, очила и портфейл с лични документи.

Публикувана в Крими

На 27 март актьори, режисьори и театрални дейци отбелязват Деня на театъра. Той се отбелязва с редица културни прояви и театрални събития.

Поради невъзможността за отбелязването му тази година на живо заради коронавируса, от НЧ "Наука-1870 г." ще предложат на троянската публика едно по различно преживяване и ще излъчи онлайн във Фейсбук групата си няколко пиеси, сътворени от любителския театрален състав в минали години.

Публикувана в Култура