Статии филтрирани по дата: Сряда, 15 Април 2020

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отмени забраната за работа на кооперативните пазари и цветни борси в страната като дните, в които търговците нямат право да работят са от Разпети петък до Великден включително (17-19 април 2020 г.).

Публикувана в Общество

И двете проби на троянеца Николай Драганов, който бе диагностициран преди десет дена с коронавирус и бе лекуван в Белодробната болница в Троян, са излезли отрицателни. Днес той ще бъде изписан.

Това разбрахме от кмета на Троян, която публикува следното в социалните мрежи:

"И една чудесна новина преди Великден. Току що управителят на Белодробната болница в Троян д-р Дудевска информира Временния оперативен щаб, че нашият съгражданин, който се лекуваше в болницата от COVID-19, е с втора отрицателна проба и днес ще бъде изписан здрав.

Браво на целия екип на болницата! Уважение към техния професионализъм и отдаденост. Браво и на младия мъж, който успешно премина през това изпитание!"

Публикувана в Здраве

До всички граждани на община Троян и временно пребиваващите на територията на общината!

Като ръководител на РСПБЗН - Троян ви обръщам внимание за тревожността относно повишаване на риска от възникване на полски и горски пожари към настоящия момент. От началото на годината (2020 г.) са възникнали 138 произшествия, от които 45 са свързани с възникване на пожари при небрежно боравене с открит огън. Основните предпоставки са почистването на дворове от сухи треви и храсти чрез изгаряне. Проявява се небрежност и подценяване на ситуацията, поради което често огънят превзема обширни територии, изискващи голям ресурс и средства са справяне с пожарите. Площта, върху която са извършвани гасителни дейности през периода от началото на годината, е 140 хил. кв. м.

Публикувана в Общество

1273 лица са се регистрирали в Бюрата по труда в област Ловеч в периода на извънредното положение – от 13 март до 7 април. 34 са случаите на завърнали се от чужбина граждани, които са регистрирани с право на парично обезщетение, което ще получават в България.

Публикувана в Общество