Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 30 Април 2020

За периода на извънредното положение от 13.03. до 30.04. 532 души получиха настоящ адрес в Троянска община. Това са хора, които живеят тук и не са се регистрирали адресно или пък живеят постоянно другаде, но имат недвижими имоти в общината.

Публикувана в Общество

Красотата на Балкана е привлякла актрисата Албена Михова към нашия край и тя си купила къща на 100 година в Добродан. Това съобщава вестник „Уикенд“. Изданието твърди, че Михова се е уединила в нашенското село заедно със сина си и приятелката му, да е далеч от софийската населеност и опасности от зараза. Успяла да се премести насам, преди това да стане трудно осъществимо. Михова е позната на тв зрителите от „Пълна лудница“.

Публикувана в Общество

На 29 април, в района на с. Балканец за полицейска проверка е спрян лек автомобил управляван от 39-годишен мъж и пътник 26-годишна жена, собственичка на превозното средство, и двамата от гр. Сливен.

Публикувана в Крими
Четвъртък, 30 Април 2020 15:22

На пазар в четвъртък

Преди две седмици, 16.04., за пръв път след обявяване на извънредно положение заради коронавируса се възобнови четвъртъчният пазар. Бяха спазени всички инструкции за безопасност на здравния министър Ананиев. На входа се даваше дезинфектант за ръцете на пазаруващите, беше подсигурено с ленти еднопосочно движение, което завършваше на два изхода. Имаше наблюдатели, които предупреждаваха хората да спазват дистанция от 2 м. Това не беше трудно, защото бяха дошли малко местни производители на зеленчуци и малко купувачи, които бяха с маски и спазваха необходимата дистанция.

Публикувана в Общество

Под карантина за COVID-19 за област Ловеч са общо 302 лица по данни от 13 часа на 30 април. От тях в община Троян са 54 души, а в община Априлци са 11.

Публикувана в Здраве