Статии филтрирани по дата: Сряда, 20 Май 2020

"Време е да променяме дневния ред. Паметникът на Левски отново е сред приоритетите", сподели кметът Донка Михайлова.

Днес тя и членове на Инициативния комитет за изграждане паметник на Васил Левски в Троян - Венелин Ангелов, арх. Пенко Терзиев и общинският съветник и общественик Николай Тодоров, са посетили скулптора проф. Георги Чапкънов - Чапа, за да обсъдят етапите на създаване на паметника.

Публикувана в Култура

Министър Ананиев издаде заповед, според която от 22.05.2020 г. се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика. Считано от 26.05.2020 г. се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

Публикувана в Здраве

Приключи националният етап на 49-ти международен конкурс на ВПС на тема: „Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем“.

Национален победител в епистоларния конкурс е Виктория Иванова от гр. Троян. Сега тя е ученичка в Американския колеж във Велико Търново. Писмото на младата троянка, което си заслужава и може да прочетете по-долу, ще бъде изпратено в Международното бюро на Всемирния пощенски съюз, за да се състезава с останалите национални победители. Второ място заема Симона Влаева от гр. Провадия, а на трето място се класира Виктория Недялкова от гр. Дряново.

Публикувана в Култура