Статии филтрирани по дата: Петък, 22 Май 2020

За първи път ще честваме 24 май онлайн. То ще замени тази година традиционното тържество на централния площад "Възраждане" в Троян, пъстрото и весело шествие по улиците на града на представителни блокове на училища и детски градини от целия град. Заради мерките срещу COVID-19 празникът се премества във виртуалното пространство, за да бъдат избегнати контактите между хората и пресечен пътя на заразата от COVID-19, но отново ще съдържа основните моменти от обичайния формат на тържествата.

Публикувана в Култура

От 18 май започна раздаването на хранителните пакети в подкрепа на 250 лица от уязвими групи на територията на цялата община. Припомняме, че Народно читалище „Развитие - 1898 г.“ с. Орешак, в партньорство с Община Троян, се включи в първия кръг на кандидатстване и бе одобрено за финансиране към Фонд „Обединени срещу Covid-19“, инициатива на Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България за подкрепа на нуждаещите се граждани в община Троян, засегнати от кризата.

Публикувана в Общество

На 21 май на територията на общините Троян и Априлци е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В операцията проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч участие са взели служители от РУ Троян, Участък-Априлци и ЗЖУ-Плевен.

Публикувана в Крими

Милена Тодорова - световна вицешампионка по биатлон за жени до 23 г. в индивидуалната дисциплина /12,5 км/ и бронзова медалистка в спринта /7,5 км/ и в преследването /10 км/ получи значката „Златна България“ за спортист на месеца и ваучер от Пампорово-АД за луксозен уикенд. За успехите си от първенството в Швейцария талантливата възпитаничка на троянската школа оглави анкетата на Пресклуб „България“ за януари т.г. с цели 17 гласа от спортните редакции, следвана от трикратния носител на Купа „Странджа“ по бокс Даниел Асенов /3 гласа/. При дебюта си и на Световното първенство за мъже и жени в Италия девойката постигна впечатляващите 17-о и 18-о място.

Публикувана в Спорт