Статии филтрирани по дата: Вторник, 16 Юни 2020

Както много хора в България, така и троянци от известно време събират пластмасови капачки, които да се превърнат в апаратура, която помага на детските и родилните отделения в страната! Този уикенд в редица градове ще се проведе благотворителна кампания, в която желаещите ще могат да предадат своите капачки, за да помогнат на недоносените бебенца.

В Троян инициативата ще се проведе в събота, 20 юни, от 10:00 до 12:00 часа, в парк "Къпинчо".

Публикувана в Здраве

На 9.06.2020 г. в Образцово народно читалище "Заря – 1858 г." - гр. Хасково се е провело журиране на 580 рисунки, 340 колажа и 101 творби в 11-ти международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" - Хасково – 2020. Конкурсът е организиран от община Хасково, фондация Еврика, ОНЧ "Заря 1858" и компютърна школа "Вале" Хасково с подкрепата на еврокомисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Публикувана в Култура

На 25 юни 2020 г. в 19.00 часа, в галерия “Серякова къща” ще се открие изложбата „АВТОМОБИЛЪТ И ХУДОЖНИКЪТ”, с картини от частна колекция „D’Earth”.

Публикувана в Култура

На 25-ти юни поредният Джаз концерт в галерия „Серякова къща” ще озвучи откриването на изложбата  "Автомобилът и художникът”. С разнообразен творчески път и почерк, трима от най-дейните български джаз музиканти ще гостуват на троянската галерия. Това са Росен Захариев - тромпет, Александър Логозаров - китара и Михаил Иванов - контрабас. Те ще озвучат откриването на изложбата  с някои популярни и любими теми, станали класики в джаза.

Публикувана в Култура