Статии филтрирани по дата: Неделя, 21 Юни 2020

След извършване на оценка на проектното предложение на Община Троян за „Център за грижа за лица с умствена изостаналост“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., предложението е одобрено с Решение на ръководителя на УО на ОПРР. Община Троян получи и договора, който кметът Михайлова разписа.

Публикувана в Здраве

В последните години отделни дървета в града изсъхват или пък биват невъзвратимо увреждани от безотговорни граждани. В хода на ремонтни дейности и реконструкции на улици или участъци от улици понякога се налага премахване на зелената растителност, поради това, че деформира изцяло тротоарна или пътна настилка. Трайно е намерението на Общината на мястото на всяко отстранено старо дърво да бъде засаждано ново.

Публикувана в Общество
Неделя, 21 Юни 2020 09:36

Честит рожден ден, Учителю!

Днес, 21.06.2020 г., Стаю Банчев навършва 92 години. Преди дни го намираме при кошерите му в село Борима. Говори бодро и си спомня един от рождените си дни на хижа Левски – спирка от похода по върхове и хижи в Троянския балкан и Средна гора. Направил е макарони да почерпи учениците от с. Калейца, с. Орешак и Троян. За тези деца дните в планината са незабравими и те я обикват завинаги. Бродят из нея често, стават сигурни водачи, какъвто е бил техният учител. Той ги е научил как да постъпват в критични ситуации.

Публикувана в Общество