Статии филтрирани по дата: Вторник, 15 Септември 2020

В сутрешния блок на bTV, бе излъчен репортаж за ОУ "Васил Левски" в с. Борима. В него директорката Иванка Миткова сподели, че тази година 45 деца от четири села в района прекрачват прага на защитеното училище, като седем от тях са първолаците.

Публикувана в Общество

Във връзка с Българския фестивал на сливата и Традиционното празнично дефиле, със заповед на кмета Михайлова се забранява движението на превозни средства в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Тома Хитров“ при Първа Инвестиционна Банка до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“ за времето от 09:45 часа до 10:30 часа на 19.09.2020 г. (събота). През това време движението ще се осъществява по обходен маршрут, указван от служители на полицията и Община Троян. Непосредствено след преминаването на шествието, движението на ППС по забранените участъци ще бъде възстановено.

Публикувана в Култура

От днес, 15 септември, започва набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд. В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайтовете на общините (линк към сайта на Община Троян).

Публикувана в Общество

Училищата в троянска община са готови за започване на редовни присъствени занятия в рамките на новата учебна година.

Публикувана в Общество
Вторник, 15 Септември 2020 09:10

Отново на училище

След дистанционното обучение през втората половина на учебната година днес тръгват на училище българските деца. В училищата на община Троян са спазени предписанията, ще трябва да се съблюдават редица мерки за безопасност. Заплахата от ковид вируса и нуждата от дистанция засега предполага, че по-малките училища и паралелки и групи с по-малко ученици ще са по-безопасни.

Публикувана в Общество

На 31 август кметът Михайлова, заместникът ѝ Розалина Русенова и началникът на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ Иванка Джабраилова проведоха работни срещи с директорите на детски градини на територията на общината.

Публикувана в Общество

Трудните ситуации в живота ни са записани в нашето ДНК, те са информация от живота на майката и бащата, на предците. Основен е въпросът защо се случва това. Заради осъзнаването в настоящия момент може да бъде поправено. Тези мисли сподели д-р Пламенка Томова от център за лечение „Алфа“ в първата лекция от програмата на поредния фестивал „Здравей, здраве“, който благодарение на инж. Светослав Вълчев и негови съмишленици прави Троян част от веригата подобни фестивали. Те привличат хора от цялата страна, но и все повече троянци. Д-р Томова заяви, че има много определения на понятието „здраве“, но основното е: „хармония между тяло-мисъл-Душа“. Д-р Румен Стоилов, който е почерпил от мъдростта на Изтока и на редица лечителски системи покрай множеството си пътешествия в екзотични места навсякъде по Земята, също говори за важността на мислите и думите. Тъй като живеем в период, в който творим, неговият съвет бе да се внимава с емоциите, тъй като излъченото се връща, то е бумеранг. Не бива да излъчвате негативност, подчерта лекторът. Той каза още, че нашите клетки са умни, затова трябва да им говорим, да благодарим за работата, която вършат, да им даваме задачи, когато имаме нужда от изцеление. Д-р Стоилов заяви, че сега поговорката „Залудо работи, залудо не стой“, трябва да се преобърне: „Залудо стой, залудо не работи“, защото човекът има нужда в този период от повече почивка.

Публикувана в Здраве
Вторник, 15 Септември 2020 06:26

Поредни награди за децата на Априлци

Ръководените от известната музикална педагожка Милена Илева детски състави при читалище “ Просвета -1927” в квартал Видима на Априлци спечелиха поредно признание в престижен конкурс. Става дума за XII Европейски шампионат по фолклор "Евро фолк", който предвид ситуацията с корона вируса се състоя онлайн.

Публикувана в Общество