Статии филтрирани по дата: Сряда, 02 Септември 2020

Големият протест днес в София е с участие и на несъгласни с Бойко-Борисовото управление от нашия край. Още сутринта те заминаха с автомобили, за да бъдат навреме на жълтите павета.

Публикувана в Общество

Областният управител Ваня Събчева, която оглавява и Областния щаб по здравеопазване, даде съгласие за провеждане на инициатива по проект „Популяризиране на традиционните храни и рецепти на територията на МИГ – Троян, Априлци, Угърчин и МИГ Бяла Слатина“. От искането на Местната инициативна група в област Ловеч става ясно, че събитията ще се проведат в дните 5 септември – в Априлци, 19 септември – в Орешак и 3 октомври в Угърчин, като организаторите вече са съгласували програмата си с РЗИ и областната дирекция на БАБХ.

Публикувана в Култура

Интересни книги са дошли в Троян като дарение, информират от библиотеката при Народно читалище „Наука 1870“. Става дума за 10 тома от сборника „Народните занаяти. Минало, настояще и бъдеще”, 9 тома от сборника „Народна култура на балканджиите”, 2 тома „Храната – сакрална и профанна”, „Еротичното в историята”, „Материалното и нематериално наследство в строителството”.

Публикувана в Култура
Сряда, 02 Септември 2020 19:11

Добри новини за троянци

„В първия ден на месец септември подписах с Управляващия орган на ОПРР три договора за финансиране на енергийна ефективност на общо 10 сгради с намиращите се в тях 329 жилища на обща стойност над 4,4 млн. лв.“,  сподели кметът Донка Михайлова в социалните мрежи.

Публикувана в Общество