Статии филтрирани по дата: Неделя, 10 Януари 2021

Днес първенството по баскетбол бе подновено и от 16:00 часа в зала "Орловец" в Габрово БК "Бавни и яростни" - Плевен и БК "Чавдар" - Троян изиграха мач от 6-тия кръг на ББЛ - А група (център), сезон 2020/2021.

Публикувана в Спорт

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на община Троян за периода 11 - 15 януари 2021 г.:

Публикувана в Общество

Младоженците Мария и Ивайло Димовски са дарили част от парите, които са получили като подарък на сватбата си, във Фонда за асистирана репродукция и лечение.

Публикувана в Здраве

Мекото за сезона време и първият сняг за тази година предразположиха много троянци и гости на града да се качат в побелелия Балкан. Заради мерките за защита от вируса и недостатъчно навалелия сняг ски пистите не работят, но родителите създадоха снежен рай за децата си край Виа Траяна, където е голямата пързалка.

Публикувана в Общество

Коронавирусът не подмина и българските национали по биатлон. След вчерашното добро представяне в преследванията за Световната купа в Оберхоф, днес разбираме, че шестима от нашия лагер са с положителни проби. Петима от тях са състезатели: всичките ни представителки при жените Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, наред с Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, плюс васкмайстора Стефани Попова.

Публикувана в Спорт

Напомняме, че Троянският проход е забранен през зимния период за МПС над 12 т. Днес според бюлетина на АПИ там няма мъгла за разлика от вчера. Съществува опсаност от падащи камъни, затова е необходимо повишено внимание. Същото се отнася и до пътя Шипково – Рибарица, както и за този покрай язовира до гара Добродан. И по двете пътни артерии има наследени ремонтни дейности, които ще трябва да приключат съответно до ноември и до септември тази година.

Публикувана в Общество