Статии филтрирани по дата: Вторник, 12 Януари 2021

На 12.01.2021 г. председателят на Общинския комитет "Васил Левски" навърши 60 години. Това е важен повод членовете на комитета да го поздравят и изразят своята признателност към него като стожер на това патриотическо сдружение. Той ни обединява и вдъхновява за осъществяване на събитията, чрез които възкресяваме паметта за Апостола. Без авторитета на адвокат Ангелов не само в Троян, а и в Ловеч като председател на адвокатската колегия, в София като член на ръководството на Общобългарския комитет "Васил Левски" нашата дейност не би била успешна. Негова е инициативата за паметник на революционера Васил Иванов Кунчев в Троян, негов е изборът на един от най-талантливите скулптори Георги Чапкънов за изработване на монумента. Следи процеса по създаване на паметника заедно с други авторитетни личности от града. Когато е необходимо, е твърд в отстояване на позициите си, но винаги учтив и дипломатичен. С прекрасното си чувство за хумор постига баланс в отношението си с хората и побеждава недоверието и обидата.

Публикувана в Общество

*Кметът продължава ежеседмичните си разговори с жители на общината. С оглед противоепидемичните мерки, ще се ползват временно нови канали за комуникация.

Нов канал за комуникацията си с гражданите въвежда кметът Михайлова в началото на 2021 г. С оглед спазване на противоепидемичните мерки, приемните дни на кмета на Общината в сградата на администрацията временно бяха прекратени. За да имат възможност желаещите да разговарят с кмета, приемните дни в последните няколко месеца се реализират по телефона.

Публикувана в Общество

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати втора препоръка на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, в която настоя да се потърси начин работата на неотложния педиатричен кабинет в гр. Ловеч да бъде възобновена.

Припомняме, че след жалба, подкрепена от над 500 граждани, миналата седмица омбудсманът се застъпи пред здравния министър за педиатричния кабинет в града, поиска да бъде направена пълна проверка на случая и да се предприемат адекватни действия, за възобновяване на дежурствата му.

Публикувана в Здраве