Статии филтрирани по дата: Сряда, 06 Януари 2021

На 4.01., в навечерието на християнския празник Водици, новата чума на 21. век отне живота на обичания футболист Сашо – точно месец след смъртта на троянския благодетел Марин Радевски. Необичайното време не дава възможност за традиционно сбогуване с покойниците. В параклиса "Св. Архангел Михаил" роднини, приятели и колеги се поклониха пред портрета на Сашо, запечатил неизменната му усмивка. Хората, които възпита, тези с които гради бъдеще за троянския футбол, го изпратиха с нестихващи аплодисменти, ридания и викове "Бат Сашо" на троянския стадион. Катафалката с невидимия ковчег влезе през входа на втория му дом – стадион "Чавдар", в чието изграждане е участвал. Направи две бавни обиколки на стадиона.

Публикувана в Спорт

Навършват се 143 години от битката за Троянския проход, която донесе на троянци дългоочакваната свобода. И през настоящата 2021 г., макар и в по-малък състав и не толкова тържествено, ще отбележим събитието и ще почетем паметта на загиналите войни, които завинаги ще останат в прегръдката на Балкана.

Публикувана в Общество

Щастливи сме да ви информираме, че в навечерието на Коледните празници успешно приключи петото издание на Коледната кампания на Община Троян – „Подари на непознат“. С помощта на над 100 дарителя от общината, страната и от чужбина, съумяхме да раздадем подаръци на всички хора, които фигурираха в тазгодишния списък и наброяваха над 120 човека. Раздадените подаръци са на обща стойност 8236 лв.

Публикувана в Общество