Статии филтрирани по дата: Понеделник, 04 Октомври 2021

На 8 октомври от 18 ч. в Галерия „Серякова къща“ – Троян преводачът на книгата Крум Крумов и редакторката Невена Дишлиева ще ви разкажат за най-вълнуващото си пътешествие в света на литературата. Заповядайте на представянето на „Чувствителният разказвач“ – първата книга на Олга Токарчук след получаването на Нобеловата награда за литература през 2018 г. 

Публикувана в Култура

Повече от половината са определени за троянските села

Като част от поетите от Община Троян и ОП „Комунални услуги“ ангажименти за осигуряване на по-чиста и приветлива среда за жителите на общината, служители на общинското предприятие извършват поетапна подмяна на съдовете за битови отпадъци в община Троян. Процесът на замяна на съдове в лошо състояние с нови тече от няколко години, като през 2021 година е реализирана най-значимата инвестиция до момента – закупени са общо 448 съда за битови отпадъци тип „бобър“ (1100 л.) на обща стойност 149 866 хил. лв.

Публикувана в Общество

В изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, Община Троян започва раздаване на пакети с хранителни продукти от 4 до 29 октомври 2021 г., съгласно определения ни график от Българския червен кръст, изпълняващ програмата в партньорство с общините в Р. България. Правоимащите лица в Община Троян ще получат над 23 тона храни, като едночленните и двучленни семейства имат право на един малък хранителен пакет с общо тегло 17,54 кг., тричленните и по-големите семейства по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,69 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба.

Публикувана в Здраве