Статии филтрирани по дата: Петък, 12 Февруари 2021

Изложбата „Нюанси на времето” е пътуваща, като първото ѝ представяне ще бъде в галерия „Серякова къща“ в Троян (откриване 23-ти февруари, 17.30 ч.), а по-късно в Плевен, Казанлък, Козлодуй, Балчик. Идеята за нея се оформя като проект, с който се кандидатства за финансиране от Министерството на културата по програма „Творчески инициативи“. По нея се отпускат по 4000 лева на българските независими артисти от различни сфери на изкуството, ако представят достоен самостоятелен проект на българска тематика.

Публикувана в Култура

„Български пощи“ ЕАД, обявява началото на националния етап на 50-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО. Темата за тази година е: „Напиши писмо до член на твоето семейство за преживяванията ти в условията на пандемията от COVID – 19“.

Публикувана в Общество
Петък, 12 Февруари 2021 17:55

Параклис в памет на Иван Ненов

Покойният туристически деец Иван Ненов беше секретар, след това и председател на туристическото дружество „Амбарица“. Той не заемаше само ръководни длъжности, а работеше със сръчните си ръце за благоустройството на парк „Къпинчо“: постави информационните табла, направи пейките и гергьовската люлка. Стопанисваше Туристическия дом, където веднъж месечно даваше безплатен обед на пенсионери, осигурен от близки нему дарители. На хижа „Хайдушка песен“ също посрещаше туристите от похода по стъпките на Никола Войновски с курбан, приготвен от него, и безплатен обяд. Помнят неговото гостоприемство в хижа „Амбарица“ участниците в походите в памет на Васил Левски, които канеше и на обяд в Туристическия дом.

Публикувана в Общество