Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 18 Февруари 2021

Четвъртък, 18 Февруари 2021 19:56

Изкусителна рецепта от Донка Банковска

Няколко дни беше топло. Радвахме се на слънцето и пролетните кокичета. Мислехме, че вече сме се „хванали” за зелено, но…. Малък Сечко още не бил си свършил работата. Задуха, застудя, по Балкана ръсна малко снежец, с две думи - зимата се завърна. Затова ви предлагам да си направим една топла и вкусна чорба от свински крачета, да си налеем по една ракия и да се насладим на живота.

Публикувана в Рубрика

След като на първия конкурс не бе избран управител на "Национално изложение на художествени занаяти и изкуствата - Орешак" – ЕООД, днес Община Троян публикува на сайта си в раздел "Кариери" обявление за нов конкурс. В момента временно изпълняващ длъжността е Иванка Джабраилова - дългогодишен началник на отдел "Образование" в Община Троян, която бе избрана след гласуване на предложението на администрацията от Общински съвет - Троян.

Ето какво какво гласи обявлението на общинската администрация:

Публикувана в Общество

Повече от 155 хиляди лева ще бъдат разпределени през 2021 г. чрез Програмата за развитие на туризма в Община Троян.

На своето заседание на 18 февруари Общински съвет - Троян прие предложения от кмета проект на Програмата за развитието на туризма в Община Троян за 2021 г. и отчета за предходната година.

Публикувана в Общество

На сайта www.bgtoll.bg шофьорите и собствениците на моторни превозни средства могат да проверят имат ли електронни фишове за неплатени пътни такси – е-винетка или тол. Това става чрез бутона „Проверка за нарушения“, а системата предоставя информация за съставени електронни фишове, актове за установяване на административно нарушение и информация за платени компенсаторни такси.

Публикувана в Общество

На 17 февруари се проведе работна среща с директорите на детските градини, ЦПРЛ и училищата на територията на Община Троян за обсъждане на разработените от общинската администрация варианти на формули за разпределяне на бюджетните средства по функция „Образование“ за 2021 г. За първи път обсъждането се провежда преди бюджета на общината да бъде приет от Общинския съвет, като промяната е във връзка и с предстоящото увеличение на учителските заплати с 15% .

Публикувана в Общество