Статии филтрирани по дата: Вторник, 02 Февруари 2021

На 3 февруари (сряда) започва разчистването на Троянския проход - път II-35 Троян – Кърнаре, затворен за движение за всички моторни превозни средства след обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

Публикувана в Общество

От октомври миналата година третокурсникът по медицина в София Божидар Марков е в екипа на сайта https://www.puls.bg/, който предлага здравна информация. Младият автор е представен като притежаващ високи качества и стандарт на списване на текстове, изискващи определен набор от компетенции и умения.

Публикувана в Здраве
Вторник, 02 Февруари 2021 19:05

Обявиха най-активните читатели

Д-р Димитрина Топалова е топ читател за годината в читалищната библиотека, а 10-годишната Елизабета Славова – в нейния детски отдел. Д-р Топалова е заела и прочела 93 книги – число, което огромна част от хората не достигат през целия си живот. Нейни подгласници по брой книги в конкурса за миналата година „Най- активен читател - 2020г.“ са Илияна Ганкова и Бонка Стойкова с по 80 книги, Нина Янчева с 63 книги, Иванка Ганкова с 51 книги, Станка Памукчиева и Цветана Димитрова с по 49 книги, Светлана Спасова с 48 книги, Младен Койнов с 43 книги, Мариета Кадийска с 42 книги, Силвия Мондешка с 41 книги. При децата на второ място е 11-годишната Габриела Минчева – с 33 книги, и връстникът и Йоан Илиянов – 16 книги.

Публикувана в Култура

Февруари е месец на много неща, но за всеки българин е и месецът на Левски. Троян свято пази паметта му, ежегодно осъществява инициативи около 19 февруари. Организират ги Общината, комитетът „Васил Левски“, СКО "Хемус" - Троян и други. Съпричастен е и Троянският манастир.

Публикувана в Общество