Статии филтрирани по дата: Сряда, 21 Юли 2021

По повод честване рождената дата на Апостола на свободата, на 17-и и 18.07.2021 г. Общинският комитет „Васил Левски“ проведе възпоменателен поход по стъпките на Апостола през Троянския балкан. Маршрутът бе нарочно избран като част от идеята за реализиране на един по-голям проект по разкриване на нови факти oт житейската мисия и бит на революционера в нашия край.

Публикувана в Общество

19-годишният троянец Христо Минков днес тръгна по най-предизвикателния пешеходен маршрут у нас – от Ком  до Емине. Той ще измине разстоянието между двете точки в крайния запад и крайния изток на България по планината, която я разделя на две. Христо ще върви сам в Стара планина, като на всеки 50 км баща му Павлин ще го посреща, за да оказва логистична подкрепа.

Публикувана в Спорт

7 момичета участват във вълнуващия авторски спектакъл на Теодор Лука „Левиатан“. В бар вариете „Нюанси“ бе премиерата в понеделник, след което публиката имаше възможност да задава въпроси на участниците. Всеобщо бе възхищението от модерния изказ, експресивността, дълбочината на посланията и таланта на актрисите – студентки и ученички. Музика, танц, слово, пестелива сценография, богатство на внушенията – всичко това прави спектакъла много различен от онова, което обикновено предлага сцената. Теодор Лука сподели, че хореографията на танците е негова, но и момичетата имат принос със свои идеи.

Публикувана в Култура