Статии филтрирани по дата: Сряда, 08 Септември 2021

Сряда, 08 Септември 2021 18:51

Галерията, без която Троян не може

Септември и октомври тази година ще минат под знака на годишнината на една културна институция. Настанена в най-красивата къща в града /от края на 19.век/, създадена малко след началото на демократичните промени в България, галерия „Серякова къща“ е едно от разпознаваемите лица на Троян. Помага на тези местни хора, които обичат изкуството, да са повече граждани на света и европейци. Тя е домът на изкуството, което творят талантливите троянски художници и свързаните с Троян, помага ни да се докоснем до онова, което са създали прочути майстори на четката, но и нещо повече – представя литературни творби и автори с международна известност, кани джаз музиканти за празник, който трудно се забравя. Галерията има особен Дух, има свои верни почитатели и приятели както в Троян, така и извън него.

Публикувана в Култура
Сряда, 08 Септември 2021 14:17

Обучение на детски учители

Петдесет директори, детски и ресурсни учители, педагози и психолози се включиха в организирано обучение от Центъра за развитие на човешките ресурси на 3.09.2021 г. в Информационно – културния център при любезното домакинство на Община Троян.

Публикувана в Образование
Сряда, 08 Септември 2021 10:56

Почистват коритото на реката

Фирма „Хидрострой България“ днес започна почистване на коритото на река Осъм на територията на община Троян. Стойността на услугата според сключения договор е 80 000 лв. с ДДС. Работи се от моста при пожарната надолу по течението до изчерпване на средствата. Ще бъдат премахнати храстите и дърветата, с които обрасна силно коритото след последното почистване. Целта е да се осигури добра проводимост на водата – за превенция срещу наводнения.

Публикувана в Общество