Статии филтрирани по дата: Сряда, 11 Май 2022

В контраст с безсловесното отбелязване Деня на Европа на площад "Възраждане", където участваха Духовият оркестър с мажоретки, в галерия "Серякова къща" на 9.05. беше празник на словото. За втори път гостуваха поетите и музиканти Петър Чухов и Иван Христов. През 2019 г. в галерията с тях се случва запомнящо се събитие, за което са писали във Фейсбук, затова галеристката Мариела Шошкова ги е поканила като любими нейни поети и приятели. Поводът са новоизлезлите книги на Петър Чухов "Есенен Великден"  и "Запокитеност". Поетът има повече от 17 издадени книги. Завършил е библиотекознание и социология. Работи в Столичната библиотека. Иван Христов е научен работник в Института по литература към БАН. Двамата свирят в групите "Гологан"  и "Сонтибула".

Публикувана в Култура

Тази година библиотеката при Народно читалище "Наука-1870" в Троян отбелязва 130 години от създаването си. В миналото благодарение на родолюбиви и щедри троянци тя се е развивала, фондът ѝ се е разраствал, за да се превърне не само в място за четене, но и да пази и съхранява книжното богатство и историята на троянския край.

Публикувана в Култура

На 14 май 2022 г. от 18.30 часа в рамките на събитието „Нощ в музея” в галерия „Серякова къща” ще се открие фотографската изложба на Светлина и култ “Магическата светлина” за фотолуминесценцията на пещерните образувания.

Публикувана в Култура

Важно съобщение! Във връзка с изграждането на обслужваща инфраструктура към Център за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства и Център за грижа за лица с умствена изостаналост, Ви информираме, че се на 13.05.2022 год. ще бъде спряно водоподаването в района на Поликлиниката за период от 08:00 часа до 17:00 часа.

Публикувана в Общество