Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 12 Май 2022

Книгата "Дихание за живот" – непубликувана поезия на Ивайло Иванов, беше представена на най-подходящата за случая дата – 11 май, деня на светите равноапостоли Кирил и Методий. Премиерата на стихосбирката е специално събитие за хората, които са познавали Ивайло, сподели водещата Мария Златева.

Публикувана в Култура

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - област Ловеч, и Център за подкрепа за личностно развитие – Троян, организират изложба „Заедно за един по-добър свят“ в НЧ „Наука – 1870 г.“ – Троян.

Публикувана в Култура

На 7-ми Май в световният „Ден на Радиото и Телевизията“ ,Радиоклуб Троян официално откри своята активна организирана дейност. На тържеството присъстваха, Кметът на Община Троян – г-жа Донка Михайлова, Заместник-кметът на общината по „Образование, култура, социални и младежки дейности“- Розалина Русенова, Председателят на общински съвет Троян инж. Петко Пенков, Заместник-председателят на общински съвет Троян – Николай Тодоров, Директорът на дирекция „Устройство на Територията“ – Николай Хитров, д-р Виолета Койновска - председател на читалищното настоятелство, Главният експерт "Младежки дейности и спорт" – Тодор Комитов, както и много бивши и настоящи членове на клуба и колеги от страната. Събитието беше уважено от около 70 човека, както и от Председателя на Българска Федерация на Радиолюбителите (БФРА) – Виктор Ценков, който подари три чисто нови приемника за радиозасичане 144МХц. на клуба.

Публикувана в Общество