Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 05 Май 2022

На 6-ти май Троян ще отбележи Деня на храбростта и празника на българската армия. Церемонията ще се състои от 10:30 часа в градинката при "Вила Ванна" и паметника на генерал – лейтенант Владимир Вазов, където ще бъдат подннесени венци и цветя на признателност пред паметника на загиналите троянски воини.

Публикувана в Общество

В навечерието на Гергьовден – ден на храбростта и на българската армия, беше открита изложбата "Моят град, град на герои и опълченци". На маса пред паметника на ген. Карцов бяха изложени различни видове пушки, оригиналната книга за българското опълчение, написана от участник в него, и новото ѝ издание, ордени, с които са награждавани участниците и др. предмети. Членовете  на регионалния клон на д-во "Традиция" майор Дочо Николов и Пламен Василевски обясняваха на присъстващите кои пушки са използвани в Руско-турската война и какви са техните особености. Хората проявиха интерес и към другите показани вещи. Сред тях бяха кметът Донка Михайлова и зам.-кметът Розалина Русенова. Г-жа Михайлова поздрави организаторите. Интерес към патриотичното събитие проявиха членове на военнопатриотичните организации СЗО, военноинвалиди и пострадали от войната, граждани. Без официално откриване, патриотите от дружество "Традиция" привлякоха със своето облекло, с експонатите и знамето на българското опълчение вниманието не само на нарочно дошлите, а и на минувачите.

Подробна информация за изложбата ще прочетете по-долу.

Публикувана в Култура

Община Троян закупи със средства по проект BG05M9OP001-2.061-0006 „Създаване на Център за подкрепа на лица с увреждания в община Троян“ два нови автомобила, единият от които е адаптиран за транспорт на хора с увреждания.

Публикувана в Общество