Статии филтрирани по дата: Петък, 10 Юни 2022

11 проекта се конкурират тази година за финансиране по „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“. Представянето на проектите, по-малко от предни години като брой – 11, се състоя в Информационно - културния център в Троян в четвъртък. Срещата бе открита от кмета Донка Михайлова, която каза, че тази година фокусът е благоустройството и че за разлика от друг път всички представяни разработки отговарят на законовите изисквания. Общата им стойност е 38 547 лв., от общинския бюджет се очакват 26 752 лв.

Публикувана в Общество

Тази година се навършват 150 години от първото театрално представление в Троян. През далечната 1872 година в одаята на Димитър Папазов се вдига завесата от листник и започва представлението „Многострадална Геновева” – първото театрално представление в Троян.

Публикувана в Култура

На 4 юни 2022 г. в Ябланица се проведе шестото издание на фолклорния фестивал „Тройче” под патронажа на областния управител на област Ловеч Виктор Стойчев. В танцовата надпревара участие взеха състави от Ловеч, Троян, Тетевен, Угърчин, Ябланица, Орешак, Български извор, Рибарица, Лисец и Баховица.

Публикувана в Култура

Църковното настоятелство при храм "Св. Богородица Достойно есть", гр. Троян, мах. Длъжковска, кани православните християни от Духовната околия да вземат молитвено участие във водосвета при храмовия празник, който ще се извърши на 11.06.2022 г. от 11:00 ч. След това ще има курбан за здраве. Същият ден е и Черешова задушница, затова хората ще могат да си подадат за помен на умрелите близки.

Публикувана в Общество