Статии филтрирани по дата: Събота, 11 Юни 2022

Демографският проблем във всичките му аспекти е един от най-важните и същевременно най-сложни за решаване в страната, в частност и в община Троян. В управленската програма на кмета на Община Троян в тази връзка е включена дейността по създаване на условия за безвъзмездно или преференциално предоставяне на терени – общинска собственост на млади семейства за изграждане на жилища за млади специалисти, подписали договори да работят и живеят в Троян за определен срок от време.

Публикувана в Общество

За поредна година Община Троян кандидатства пред Министерство на труда и социалната политика за осигуряване на временна заетост на безработни лица от уязвими групи с финансиране по планираните мерки в Националния план за действие по заетостта през 2022 г.

Публикувана в Общество

За първи резултати след проведената в края на април среща с бъдещи медици в търсене на млади кадри за местните лечебни заведения информират от Община Троян. Семейство завършващи това лято – рентгенов лаборант и акушерка, са пожелали да живеят и работят в Троян. Съпругът – в Белодробната болница, съпругата – в АГ отделението на МБАЛ. Община Троян се ангажира да предостави общинско жилище и да осигури място на тригодишното им дете в детска градина.

Публикувана в Здраве

Троян е домакин на четвъртия кръг от BMU European Motocross Championship IV-кръг, който е и кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос. Състезанието “Grand prix България 2022” е организирано за пореден път с огромното съдействие на Община Троян и местния клуб “Троян Моторспорт 01”, като по традиция и тази година ще бъде с международно участие, като заявки са подали и състезатели от Румъния, Северна Македония, Турция и Молдова, а общият брой на очакваните пилоти е над 130. Първият старт е в 11:00 часа на 12 юни 2022 г.

Публикувана в Спорт