Статии филтрирани по дата: Събота, 18 Юни 2022

На 16.06. в с. Чифлик се проведе научно-практическа конференция "Проблеми и перспективи на горското стопанство, дървообработващата и мебелната промишленост в България". Събитието беше организирано съвместно от Община Троян, Лесотехническия университет – София, сдружение Троян – Мебел и Браншовата камара на дървобработващата и мебелната промишленост /БКДМП/.

Публикувана в Общество
Събота, 18 Юни 2022 15:21

Концерт Емо на 60

В поканата за юбилейния концерт Емил Давидов обещава на приятелите си незабравима музикална вечер.

Салонът на Бар вариете "Нюанси" беше препълнен с колеги на Емил, с които е свирил и пял през изминалите години, с негови колеги от пощата, с приятели и почитатели.

Музикантът Нягол Моллов припомни поводa  за събитието, а водещите актьори Моника и Валко професионално изпълниха задачата си да представят атрактивно многото участници в концерта.

Публикувана в Култура

Школата е създадена през септември 2003 г. Оттогава досега през ателието са минали повече от 500 деца. Участвали са в много конкурси и са печелили награди. През последната учебна година от конкурса "Докоснати от Коледа" за рисувана картичка 3-то място спечелва Надежда Георгиева на 7 г., a  Самуил Атанасов на 10 г. е с поощрение. Същият печели първо място в конкурса "Примерът за добротата, който ме вдъхновява“. Второ място е за Божидара Балева на 7 г. От националния конкурс "Рецептите на баба" грамоти са получили Яница Иванова, Йоана Христова и Никол Иванова – всичките на 7 г. Конкурсът "С очите си видях бедата" е на общинско ниво. Класирани са на първо място Надежда Георгиева, на второ – Божидара Балева – и двете на 7 г. На 3. място е Габриела Пейнекова – 8 г. Във 2. възрастова група на 1. място е Елена Маркова – 11 г. , на 2. – Самуил Атанасов – на 11 г.

Публикувана в Общество