Статии филтрирани по дата: Понеделник, 06 Юни 2022

В община Троян и в община Априлци две селища имат храм с името Възнесение Господне – с. Калейца и мах. Липова могила. Празникът е подвижен, но е винаги в четвъртък. За да може повече хора да отидат, се празнува в събота от жителите на тези селища. Докато празникът в Калейца (Троян) е на площада, в махаличката Липова могила (Априлци) параклисът е на чудно място в природата и привлича нейните любители.

Публикувана в Общество

На 05 юни около 14:30 ч. в РУ - Троян е получен сигнал за труп в река Бели Осъм в с. Бели Осъм. На място е изпратен полицейски екип, извършен е оглед и е установено, че тялото е на 63-годишен местен жител. Следи от насилие не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувана в Крими

„Български пощи“ възстановяват електронното изплащане на пенсиите за месец юни. Изплащането ще се извършва в периода 7-20 юни 2022 г. по график и установения ред от период преди кибератаката. Ще се изплащат  и пенсии за изминал период. Препоръчително е клиентите на дружеството да посещават пощенските станции не само в сутрешните часове.

Публикувана в Общество