Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 02 Ноември 2023

Природонаучният музей ще бъде домакин на една от най-екзотичните изложби тази година. Изложбата на 14-и международен фото салон "Дивото" представя най-добрите кадри, заснети от фотографи-ценители от цял свят, които се прекланят пред великолепието на дивата природа. Тази удивителна изложба представя 76 невероятни фотографии, събрани с грижа и страст, от хиляди кандидати от цял свят.

Публикувана в Култура

Да поиска от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) промяна в сключения договор за зимното поддържане на републиканските пътища на територията на област Ловеч възложи на областния управител щабът за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и общинските щабове на заседание днес. На него стана ясно, че предвидените по договор с изпълнителя на дейностите по зимно почистване и поддържане машини и автомобили са 40 при необходими 117. Изразено бе безпокойство и от Областното пътно управление (ОПУ), и от фирмата изпълнител, че техниката е крайно недостатъчна, особено предвид факта, че на територията на областта е и най-високият проход в Стара планина – Троянският, и при силен снеговалеж ще се стигне до затварянето му. Друго сериозно притеснение е и въведената временна организация на движение поради паднала тротоарна конзола на мост на пътя Луковит – Коритна, в момента обезопасен с предпазни съоръжения, които при голям сняг също ще поддадат. Проблемът е от март т.г., АПИ е запозната, но решение все още няма.

Публикувана в Общество
Четвъртък, 02 Ноември 2023 19:19

Троян припозна своя кмет

Историята на Троян е изпъстрена със знаменити събития. Вчера станахме свидетели на още едно – Донка Михайлова ще оглави общината за четвърти пореден път. Годината е 2023. Смелост и дързост са нужни, за да продължи започнатото. По-млада, по-умна и по-зелена община са акцентите в нейното предизборно обръщение. Цели и задачи, които не са химери, а са подплатени с ресурс и много, много дух.

Публикувана в Общество

На 05.11.2023 г. от 10:30 ч. в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Ловеч, непосредствено след св. Божествена литургия, ще бъде открита изложбата „Молитва за България“ - природна и флористична живопис с автор Антония Мировалиева - Божанина. 

Публикувана в Общество