Статии филтрирани по дата: Вторник, 07 Март 2023

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил Ловеч отново посреща "Дните на православното кино", организиране от Ловчанска Света Митрополия. Както е по традиция, прожекциите ще се провеждат  от първата до петата седмица на Великия пост в параклиса "Въведение Богородично" на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Публикувана в Общество

За НУПИ „Проф. Венко Колев“ Дванадесетият национален конкурс „Пейзаж от моята България“ е като ново начало. Не само защото вече не е онлайн, но и картините са изложени в обновената галерия на училището. Ученици от училища, читалища и арт-школи от цялата страна се надпреварваха с прекрасните си рисунки. Три творби обаче направиха най-силно впечатление на журито със своя колорит и рисунък. Това са пейзажите „Трявна през зимата“ на Симона Ясенова от гр. Варна – арт-ателие „Огледало", „Белоградчишките скали“ на Милена Атанасова от гр. Горна Оряховица – училище „Вичо Грънчаров“ и „Дяволският мост“ на Михаела Николаева от гр. Хасково – aрт-школа „Дъга“.

Публикувана в Образование

От 06.03.2023 г. /понеделник/, във връзка с изграждане на паркинг в кв. 513 /зад АИР/, гр. Троян, започва извозването на отпадъците от премахване на сграда общинска собственост, находяща се в ПИ 73198.504.444, с адрес ул. „Васил Левски“ №69, гр. Троян, с идентификатор 73198.504.444.3 по кадастралната карта на гр. Троян, след което ще започнат и строителните работи по изграждане на паркинга, което ще възпрепятства влизането на пътни превозни средства по ул. „Еделвайс“. Необходимо е гражданите да отстранят от строителната площадка личните си пътни превозни средства в часовия период (08:00 – 17:00 ч.) до приключване на строителните работи.

Публикувана в Общество