Статии филтрирани по дата: Понеделник, 03 Юни 2024

Фестивал „Здравей, здраве – Троян” отново ще се проведе тази година, предлагайки богата програма от събития и активности, насочени към здравословния начин на живот и благосъстоянието на нашето общество.

Публикувана в Здраве

На 29 юни 2024 г. в местността Айдушко сборище над с. Балканец ще се проведе 19-ият Празник на билките, планината и туризма. Организаторите на събитието, сред които Община Троян, Калинел ЕООД, Ритейл Парк Троян, Елпром Троян и други, канят всички желаещи да се включат в празника под мотото „Зеленото е родолюбие“.

Публикувана в Култура

Уважаеми съграждани, през месец март, за 24-та поредна година, Община Троян обяви покана за подаване на проектни предложения по Общинска програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти”, чиято цел е утвърждаване на партньорството между структурите на гражданското общество и местната власт чрез реализиране на съвместни проекти, насочени към общественозначими дейности.

Публикувана в Общество

На официална церемония, в навечерието на Деня на детето, Община Троян бе удостоена с поредно отличие за своята добра практика, свързана с детското хранене. Община Троян получи наградата „Златна ябълка“ 2024, в категория „Община”, на Националната мрежа за децата. Наградата се предоставя за осигуряване на пълноценно, здравословно и качествено хранене на децата в детските градини. Наградата получи директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика” в Община Троян Борис Бояджиев.

Публикувана в Здраве

През месец март се откри изложба за 80-годишнината на талантливия ни земляк, на която неговите почитатели разбраха, че най-малката му дъщеря Цвета е посветила книга на любимия си баща. Преди дни книгата беше представена в троянското читалище.

Публикувана в Култура

На тържествена церемония, провела се на 28 май 2024 г. в хотел "Троян Плаза", Ротари клуб - Троян връчи за девети път своите традиционни награди за абитуриенти от средните училища в община Троян. В присъствието на ротарианци, родители и близки и представители на медии президентът на клуба за 2023/2024 Михал Капоун отличи с грамота и парична премия лауреатите, номинираните от педагогическите съвети:

Публикувана в Общество

Получена е информация за потенциално опасни метеорологични явления, като за 03.06.2024 г. от НИМХ-МОСВ е обявен оранжев и жълт код за дъжд, както следва:

Публикувана в Общество