Блъснат велосипедист, пожар в контейнери за смет и отново шофиране след употреба на наркотици

Районно управление - гр. Троян Районно управление - гр. Троян

На 27 март около 19.00 ч. на ул. "Димитър Икономов-Димитрика" в град Троян, 18-годишен при управление на лек автомобил е блъснал движещ се пред него 61-годишен велосипедист. При инцидента е пострадал велосипедистът, който е откаран за преглед в болница, с леки наранявания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на младежът е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 26 март около 21.30 ч., в РУ и РС ПБЗН Троян е получен сигнал за възникнал пожар в контейнери за смет, гаражна клетка и паркиран в нея лек автомобил, в ж.к. Лъгът в града. По първоначална информация огънят е унищожил 3 контейнера за смет и гаражната клетка с превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство и работата по установяване на причините за пожара продължават служителите на РУ - Троян.

Кражба на винтоверт се разледва от служителите на РУ - Троян. Кражбата е извършена след като е проникнато в апартамент в града, в който се извършват ремонтни дейности. Сигналът е получен около 10.30 ч. на 24 март, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

43-годишен от гр. Нова Загора е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 24.03. при управление на лек автомобил в Априлци е спрян за полицейска проверка и чрез техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – канабис. При последвало претърсване в превозното средство е открито малко бурканче съдържащо суха зелена тревиста маса, която след направения полеви тест е реагирала на наркотично вещество "канабис". По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите троянската полиция.

29-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 23 март при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества направена с техническо средство е дала положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувана преписка и работа продължават служителите на РУ -Троян.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне