Задържаха съпричастен към запалването и унищожаването на два контейнера за битови отпадъци

Запалените два контейнера за битови отпадъцитип "бобър" Запалените два контейнера за битови отпадъцитип "бобър" Снимки: Донка Михайлова

На 25 юли след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Троян са установили 26-годишен жител на града, като съпричастен към запалването и унищожаването на два контейнера тип "бобър" за битови отпадъци. Контейнерите са собственост на общинско дружество "Комунални услуги" ЕООД- Троян и са били поставени на ул. "Тома Хитров".

По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК и работата продължава.

Във връзка със случая кметът Донка Михайлова сподели следното:

Разкрито е лицето, което запали контейнерите на ул. „Тома Хитров“ 3. Хулиганската проява е извършена след посещение на дискотека. Спрямо нарушителя ще бъдат приложени мерките, които закона предвижда. Най-вероятно ще бъде образувано досъдебно производство. Нарушителят е декларирал, че ще заплати унищожените съдове, общинска собственост. Поздравления към РУ за реакцията. Мисля си дали това, че си мъж може да бъде доказано с унищожаване на общинска собственост, дали си струва едно такова „геройство“ при риска да бъдеш съден.

Източници: ОД на МВР Ловеч и фейсбук страница на Донка Михайлова


37-годишен, криминално проявен и осъждан, е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като в помещение в града обитавано от лицето, в кутийка за очила е открито пакетче с 4 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.


На 24 юли около 23.30ч. в с.Орешак, 21-годишен при движение в посока с.Черни Осъм, в участък в ремонт, обозначен с пътени знаци А23, В2, и Г8, навлиза след знак забраняващ навлизането на ППС и се удря в паркирана вляво на пътното платно фреза, след което продължава движението си и се блъска в паркирания вдясно на пътното платно специален автомобил Мерцедес. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

На 21 юли на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 74 лица и 62 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 протокол по чл.65 от ЗМВР, 5 протокола по чл.81 от ЗМВР, проверен е 1 пункт за черни и цветни метали, 2 автоморги и 2 търговски обекта. За установени нарушения са съставени 3 акта по ЗДвП и е образувано 1 ДП. Съвместно със служители на РДГ Ловеч и СЗТПДГС Троян са проверени 7 МПС превозващи дървесина, 3 склада за  обработка на дървесина и 1 действащо сечище в частен горски фонд, като са констатирани 3 нарушения на Закона за горите, касаещи съхранение и превоз на 16 пространствени куб.метра дървесина без документи доказващи законния и произход, за което служителите на РДГ са съставили констативни протоколи и  предстои съставянето на акт по Закона за горите.


На 21 юли около 18.45ч. на път 357 с посока на движение към с.Орешак, 26-годишен при управление на лек автомобил и подаден сигнал за спиране със стоп палка от полицейски служители не е спрял и е продължил движението си в дясно, по път с бетонна настилка /водещ към фирма/ и несъобразявайки скоростта си с релефа на местността, на лява крива излиза в дясно от пътя, където се е преобърнал. При произшествието са нанесени материални щети по превозното средство и леко е пострадало малко дете, което е пътувало в колата. Детето е прегледано в МБАЛ-Троян и е освободено за домашно лечение. Водачът през цялото време се е съпротивлявал  да му бъде оказана помощ. Отказал е да бъде тестван за наркотици, а пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 2.13 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство, лицето е задържан за срок до 24 часа и работата продължава.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне