Задържаха мъж отглеждал канабис в нива край град Троян

Задържаха мъж отглеждал канабис в нива край град Троян Снимки: Областна дирекция на МВР - Ловеч

Служители на РУ Троян са задържали мъж отглеждал растения канабис в нива край града, съобщават от пресцентъра на МВР-Ловеч.

Криминално проявен 27-годишен мъж от Троян, чиито имена не се посочват, е задържан в районното управление след като на 31 август около 18.00 часа, в местност край града е установен в момент на обработка на растения от вида на конопа. Това е съобщила на провелия се брифинг днес гл. инспектор Радостина Петкова - началник на РУ Троян.

След оглед на нивата полицейските служители са установили общо 27 растения с височина между 1.40 - 3.15 метра. Насажденията са иззети заедно със стеблата, като общото им тегло е около 90 кг.

В хода на работата по случая полицаи са извършили претърсване и в апартамент в гр. Троян и къща в с. Ломец, обитавани от 27-годишния мъж. От апартамента са иззети плик със суха тревиста маса, с общо тегло 7 гр., която след направен полеви тест е реагирала на наркотичното вещество канабис и таблетка с жълтеникав цвят с тегло 0.25 гр., която при тестване е дала положителен резултат за кетамин. От селския имот полицаите са иззели голям брой опаковки съдържащи суха зелена тревиста маса - канабис с общо тегло около 1.330 кг., опаковки със семена за засаждане на коноп, 5 червени хапчета, които при полеви тест са реагирали на канабис и 3 други хапчета. В къщата са открити и елементи от инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа в закрити помещения, които също са иззети.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Споделяне