Понеделник, 25 Май 2020 07:42

Музикална импресия за Светите братя по случай 24-ти май

НЧ "Наука – 1870 г." приятно изненада троянци с концерт на живо в празничната утрин. Читалищните дейци изразиха желанието си да са заедно с гражданите на най-светлия български празник въпреки наложените ограничения. Водещата Вихра Петрова – библиотекар в читалището, изрази ентусиазма на своите колеги, които работят вдъхновено за отбелязване темелната 150-годишнина на троянския храм. За възхвала на празника изпя песента "Българийо, обичам те" малката Стефани Колева. В програмата участваха преподавателите от ДМШ Амория Маркова, Мариана Минева, Мариета Куцарова и Михаил Иванов. Концертът завърши с колективно изпълнение на химна на славянската писменост "Върви, народе възродени" oт читалищния колектив, читалищни настоятели и граждани. Освен украсата на площада пред читалището с цветя, балони, портрети на Кирил и Методий, знаменца, читалищните работници бяха нарисували цветни петна за разположението на присъстващите на подходящо разстояние.

В навечерието на 24-ти май в читалищната библиотека е проведена съвместна интересна изява на библиотекарите с ученици от класа на г-жа Олга Константинова в НУ "Христо Ботев", която скоро имаше 60-годишен юбилей и дълги години работи всеотдайно за развитието на своите възпитаници. За посещението на малките читатели можете да прочетете на фейсбук страницата на читалището и на училището.

На неделната служба в църквата наред с иконата "Възкресение Христово" стоеше иконата на светите братя Кирил и Методий, макар че техният църковен празник беше на 11 май.

Честит празник!