Вторник, 14 Юли 2020 11:57

Премиера на "Последните деца" – поредна авторска творба на Теодор Лука

След няколко месеца прекъсване бяха възстановени театралните представления в салона на троянското читалище. Двете премиери на "Животът, макар и кратък", пожънаха успех. Режисьор на пиесата е Теодор Лука, вече добре известен на троянската публика.

Заедно с другия преподавател в театрална школа "Нюанси" младият автор реализира и пиесата "Последните деца". Oсъществена е от следния колектив: художник на афиша – Сияна Цековска, сценография – Нелина Пеновска и Ивайло Стефанов. Ролите се изпълняват от 2-ра група по актьорско майсторство: Дария Вълева, Василена Копринска, Диана Василева, Теодора Вачкова, Кристияна Иванчева, Габриела Атанасова, Мариета Балдачка, Габриела Минчева, Александър Георгиев. Участва и Ивайло Стефанов.

В анонса за представлението авторите обещаваха разтърсващ спектакъл, който не е за изпускане, спектакъл, който ще ни разчувства, разсмее и ще даде повод за размисъл. Спектакъл с горещо послание, което си струва да бъде чуто. Предричанията за края на света винаги тревожат хората. Последните няколко месеца преживяваме неща, които никога не са се случвали в такива глобални размери. Вероятно световната пандемия, породена от коронавируса, е провокирала създаването на творбата, вероятно е влиянието и на научната фантастика, макар че тя става реалност. Героите търсят спасение от глада, от непознатия преследвач... Решени са да се борят за живота си. Преживяванията им са пресъздадени майсторски от младите актьори. Те впечатлиха публиката, в която имаше и възрастни. Посланието е за тях – как да опазят най-скъпото, най-ценното в тоя свят – децата, и да им дадат добър пример в борбата за живот.

Усилията на творческия екип бяха възнаградени с аплодисменти и благодарност на родителите за добрата работа в театралната школа.

От театрална школа "Нюанси" публикуваха следното в социалните мрежи:

"Благодарим на всички, които дойдоха и гледаха "Последните деца". Направихте нашата премиера вълшебна!

Благодарим на НЧ "Наука - 1870 г." - гр. ТРОЯН и Art Club Troyan ! за неуморната подкрепа!

Благодарим най-вече на родителите на децата за гласуваното доверие!

Благодарим на Vladislav Popov за снимките."

 

www.HemusNews.com