Четвъртък, 22 Април 2021 18:36

Актуални новини от библиотека "Наука" – Троян

Актуални новини от библиотека "Наука" – Троян Снимка: НЧ "Наука-1870 г." - Троян

1. Приключили са дните на талантите и интересите. Грамота за участие и подаръци ще получат всички участници на 11.05. – Деня на библиотекаря, на площад "Възраждане" със специалното участие на възпитаници  от ДМШ при НЧ "Наука – 1870 г." – Троян.

2. На страницата на библиотеката е качена информация за 22.04. – Ден на Земята. За първи път се отбелязва официално на същата дата през 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. е обявен за международен. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Всяка година 22 април се отбелязва под различно мото. Тази година е "Възстановяване на нашата Земя". В материала се дава информация за Народния парк "Централен балкан" и за резерватите в него. Осем от тях са включени в Списъка на представителните защитени територии на ООН. В парка се намира най-големият защитен масив от вековни букови гори в Европа и разнообразна растителност: 12 вида и 1 подвид, част от които са изброени. Срещат се и 220 вида гръбначни животни, от които 33 са защитени.

3. Провеждане на Лазарица в Интернет на 24.04. и 25.04. Изпращане снимки на момичета в народна носия с характерна украса на главата и кошница на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Снимката да бъде придружена с трите имена, годините на детето и телефон за връзка. Ще има награди за най-автентична лазарка.

4. Качен е видеоклип за дарителската кампания: 50 г. Детски отдел на библиотеката при НЧ "Наука-1870 г." – Троян.

Медия

Галерия със снимки