Понеделник, 10 Май 2021 14:50

Фолклорен ансамбъл "Траяна" с престижна награда в Хасково

Фолклорен ансамбъл "Траяна" с престижна награда в Хасково Снимка: НЧ "Наука-1870 г." - Троян

На 7-ми и 8-ми май Фолклорен ансамбъл "Траяна" при НЧ "Наука – 1870 г." - Троян взе участие в XVIII национален фестивал на камерния танц за непрофесионалисти, който се проведе в гр. Хасково.

Сред колоритните танци на многобройните участници се откроиха момичетата на ФА „Траяна“, които предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. С лекотата и настроението, с които представиха своите танци „Левата“ и „Абдал“, те заслужено заеха II (второ) място в класирането в направление "Български народни танци". Техните умения бяха оценени от тричленно високо квалифицирано жури от хореографи.

Специална персонална награда за своята артистичност и пластичност получи една от най-младите участнички в състава Боряна Пастухова.

Екипът на читалището изразява гордостта си от постиженията на танцьорите и техните ръководители и им пожелава здраве и още много успехи!

Фестивалът се организира от Община Хасково и Младежки център и има за цел да покаже оригинални камерни сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство – фолклорни танци, класически, характерни и съвременни танци – и да даде възможност за нови контакти и шанс за изява на значителен брой деца и млади хора в областта на танцовото изкуство. Във фестивала участват танцови школи, формации и клубове при ЦРДМ, ОДК, младежки домове, читалища, училища и др.

По информация на НЧ "Наука-1870 г." Троян, ОП "Младежки център" - Хасково 2021 г. и www.yc-haskovo.org