Понеделник, 14 Юни 2021 21:45

През юни в Троянско – изобилие от културни събития

НЧ "Наука - 1870 г." - Троян НЧ "Наука - 1870 г." - Троян

Концерти, театрални спектакли, спортни прояви – почти няма ден, който да не предлага някакво събитие от културно или спортно събитие. Сайтът ни полага усилия да отрази подобаващо всяка изява. Какво предстои през втората половина на месеца? След спектакъла „Търновската царица“ на 14 юни във вторник може да се види „Животът, макар и кратък“ – в читалището на града. „Огънят на имането“ ще представят орешашките театрали в лятното кино на Черни Осъм в средата на тази седмица. На 23 юни в Троян ще може да се гледа „Смешно отделение“, а на 29-и – „Мъже под чехъл“.

Концертната програма също е много богата – Детската музикална школа ще закрие сезона на 15 юни, на 24 студио „Бордо“ ще танцува „Жалба за младост“, на 28-и на площада в града ще се изявят читалищните състави. На 25-и и 26-и юни ще има „Рок в сърцето на Балкана“ – отново на централния площад, като във втория ден ще има за първи път от много време насам и рок опера. Очаква се да забият „Диана експрес“.

Любителите на нашумелите в последните години фолклорно-кулинарни празници, за които миналата година бе нулева, ще имат възможност пак за наслади – тази събота е празникът в Черни Осъм „Чукан боб с коприва и хоро се извива“, другата седмица – на 26-и, е Празникът на гъбите в Калейца. В НИХЗИ в Орешак ще бъде поредното изложение на български тежкотоварен кон същия ден, а в Терзийско ще има Празник на грънчаря. Тезо, които помнят Празника на минералната вода в Шипково, ще бъдат разочаровани – такъв отдавна няма, според възприетия в Общината регламент всяко кметство подава заявка за организиране на събитие, а Общината подкрепя, съответно заявка не е имало въпреки необходимостта от популяризиране на курорта.

На площада в Троян и на мотополигона ще има и лятно кино – прожекциите са безплатни, ще присъства и популярната кино звезда Александър Сано.

Галерия със снимки