Неделя, 11 Юли 2021 18:09

Завърши първият международен фестивал на изкуствата “Сърцето на Балкана”

Фестивал на изкуствата “В сърцето на Балкана” Фестивал на изкуствата “В сърцето на Балкана” Снимка: Троян експрес, www.troyanexpress.com

На 9.07. в Троян и на 10.07. в Орешак се проведе национален фестивал поради връщането на групата от Англия заради заболяване на артист.

Организатори на фестивала бяха Танцово студио "Милениум" – Пловдив, с ръководител и хореограф Цветомира Крумова, Туристическа агенция "Амадеус" – Пловдив, на Виолета Минкова и организаторът на българите в Англия Виолета Иванова.Те имат опит от организацията на много фестивали в Европа. Вечерта в Троян се представиха 16 танцови клубове, вокални групи, индивидуални изпълнители и деца от Театралната школа на Ирен Кривошиева, която има певци, танцьори и актьори. Беше изненадващо и приятно да се види известната актриса.

Участниците имаха по едно изпълнение, но след това с жар танцуваха сред публиката и с нея, докато другите бяха на "сцената" пред читалището. Имаше артисти от Исперих, Кубрат, Кюстендил, Попово, Горна Оряховица, Бургас, Етрополе, София, а в Орешак са играли повече състави с по няколко изпълнения от 10,30 до 15,30 ч. Събитието е уважила и г-жа Донка Михайлова.

Вечерта в Троян завърши с любимото дунавско хоро. И двата дни участниците са се радвали на интереса от публиката.

Организаторите са доволни от съдействието на Община Троян. Желанието им е фестивалът да стане ежегоден.

Снимки: Троян експрес, www.troyanexpress.com