Неделя, 18 Юли 2021 11:27

Златни медали за възпитаници на Христиана Петкова

Талантливата музикантка Христиана Петкова от Троян постигна забележителни успехи и като музикален педагог в Ловеч. От тазгодишното издание на фестивала Еврофолк в Поморие нейният ученик, третокласникът Теодор Басарски, донесе златен медал и диплом като откритие на фестивала.

Теодор и осмокласничката Иванеса Илиева са с покана за участието в Еврофолк още през февруари, когато се включили в международния онлайн конкурс „Златни клавиши“. Иванеса спечелила първо място, а Теодор - втора награда. Христиана може да се гордее с постиженията на Теодор, който за кратко време има серия отличия. Така например от престижния, двадесети по ред акордеонен конкурс „Танцуващи клавиши“, провеждан в Нови пазар, малкият ловчалия е с най-много точки в своята възрастова група. На международната сцена „Акордеономания“ в Плевен, ден преди конкурса в Поморие, Теодор се класира на трето място.

Сред майсторски изпълняваните от питомците на Христиана творби са „Трич-трач полка“ на Йохан Щраус и „Ръченица“ на Любен Панайотов.

Галерия със снимки