Петък, 03 Септември 2021 08:18

Изключителен концерт на Мира Попова в Троян

Младата певица Мира Попова Младата певица Мира Попова

Определението за качеството на концерта бе дадено от Дариана Куманова, изумена от певческите данни на 12-годишното момиче, явило се на конкурс в Италия. Така възприеха изпълненията на младата певица и приятелите, и почитателите ѝ.

На сцената излезе порасналата Мира в ефектен блестящ костюм и изпълни две песни на английски език в съпровод на китара от Веселин Ангелов. Мира сподели, че този концерт е много важен и много по-различен от всички участия, които е имала досега и които ще има. Пожела на публиката да се наслади на изпълненията ѝ и да ги хареса, благодари им за присъствието.

Водещ беше Камен Хасъмски, който пожела успех на Мира, която е невероятен талант, докосната от Бога.

Мира продължи да пее предимно на английски език. Гласът ѝ има голям диапазон, момичето се чувства съвсем свойски на сцената, общува непринудено с озвучителите и публиката. Семейството на изпълнителката беше поканило Вероника Тодорова, известна и обичана в нашия край и на световните сцени с виртуозните си изпълнения на акордеон. Kaмен Хасъмски представи Вероника като световен артист, лице на един от най-големите производители на акордеони в света, участвала на много световни прояви, печелила световна купа за акордеони. Вероника изпълни "Либер танго" и "Меди танго" на Астор Пиацола. Въпреки таланта си Мира сподели, че за нея и публиката свири човек с излключително богата музикална кариера, а собственият ѝ концерт все още не означава нищо. Вероника Тодорова с удоволствие свири на тази специална вечер и пожела искрата на този прекрасен концерт да разпали буен музикален огън, който да гори много години. Когато талант като Вероника нарича Мира невероятно красива, харизматична, земна, това не са само комплименти.

На сцената беше поканена и Елица Наумова, която заедно с Мира изпя своя авторска песен. Получи се красив дует.

Мира изпълни своя песен, като си акомпанира на пиано.

Настъпи кулминационният момент, когато на сцената се качи самата Дариана Куманова, дирижирала в Сан Ремо, и с думи описа това, което направи Мира. Тя вижда младата певица по световните сцени в Америка, Гренландия, Токио... Предрече ѝ невероятно бъдеще. Сподели, че в Италия вече припадат по нея и че навсякъде ще е така. Първото впечатление на журито за Мира е било, че е изключителна рядкост, защото пее с невероятно чувство и живот и всички са били изумени. Затова Д. Куманова избира именно Мира да изпее песента ѝ "Героите ще се родят". Mомичето я научава за два дена. С тази песен завърши концертът, а бащата на Мира посвети изпълнението на националния празник 6.09.

Нямаше как да няма искане за продължение и беше изпълнена акапелно още една песен.

Мира оцени труда на всички, подготвили концерта, благодари за гостоприемството на читалището и лично на секретаря му Станка Марешка.

Публиката, особено младата, приемаше възторжено изпълненията на Мира, убеди се в нейното израстване, за което говори Д. Куманова. От малкото момиче, което пееше в студия "Гласове", израстна перфектна певица.

Снимки: Facebook профил Мира Попова

Споделяне