Девето поредно възпоменателно факелно шествие в Ловеч в памет на Апостола

Възпоменателно факелно шествие в памет на Апостола Възпоменателно факелно шествие в памет на Апостола Източник: Ловчанци

На 19 февруари 2022 г. в Ловеч ще се проведе за девета поредна година традиционното гражданско събитие "Възпоменателно факелно шествие" в памет на Апостола на свободата. 1500 факли ще озарят революционната столица в чест на Васил Иванов Кунчев - Левски! Мотото на гражданското събитие е “149 години безсмъртие”.

Във връзка с настоящата пандемична обстановка, в шествието ще бъде спазвана дистанция. Ще бъде променена и организацията за отдаване на почит под паметника на Апостола, като за да се избегне струпването на голяма маса от хора на площада, програмата ще бъде заменена с Церемония по поднасяне на цветя и венци. Ще бъде осигурен безопасен коридор за участниците, като всеки ще може да поднесе своите цветя и да се поклони пред Апостола, след което да напусне безопасно площада, без да се струпват много хора на едно място, за да не се застрашава здравето на участниците.

Сборният пункт за участниците в шествието е пред Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на града, в 19 часа. Екипите на Гражданската охрана ще започнат построяване строя на шествието от светофара на булевард "България" - назад.

Основният Правилник за провеждане на Възпоменателното факелно шествие, който организаторите прилагат успешно вече 8 години, е изключително важно да се спазва от всички.

Събитието е изцяло гражданско, без партии и политика! Разрешено е носенето на българския трибагреник, както и цветя, които да бъдат поднесени пред най-големия паметник на Апостола.

Повече информация може да получите на страницата на организаторите от тук.

Споделяне