Неделя, 17 Март 2019 14:23

Юбилейна изложба на Красимир Кунчев

На 15.03. от 18 ч. в Информационния център – Троян бе открита изложбата „Просто живот“ -  скулптура и живопис на Красимир Кунчев. При откриването Тереза Георгиева перифразира заглавието, наричайки животът - просто изкуство. Подготви присъстващите, че ще чуят запис за замисъла и композицията на изложбата от автора, който обясни защо е избрал този начин.

Петдесетгодишнината му е била добър повод да порисува. Някои от нещата са стари, но стоят добре. Новите са рисувани на един дъх - от една идея, родила в главата му форми, композиция, цвят, без предварителни скици. Нарекъл е изложбата  „Просто живот“, защото той е всичко, което имаме. Нарисувал е спомените си в картините „Момчето с прашката“, „Момчето с дървеното конче“, което е искал, но не е имал и възнамерява да го направи. Посветил е картина и на семейството, даващо радост, любов и вдъхновение. Рисува жените, защото те са майки, жени, любовници, музи. Сподели, че рисува рядко пейзажи, предимно зимни, защото зимата му е любим сезон поради това, че е сноубордист. Затова подари на Община Троян прекрасна зимна картина.

Красимир Кунчев се чувствува смирен, щастлив като на 35 години. Предстоят му нови изложби. Предложи да има постоянна експозиция с творби на талантливите художници, майстори и занаятчии от нашия край. Благодари на всички, които са го подкрепили и специално на г-н Василев за половината от рамките на картините. Благодари и на спътницата си в живота Яна, която е увековечена с обич в картина. Завърши с думите: „Давайте любов, обичайте се, търсете я, правете я, тя е всичко - просто живот!“.

Кметът на троянската община Донка Михайлова благодари за подаръка. Сподели, че 50-годишнината на твореца е чудесен повод да се върне към важното минало в живота си. В непознатото за нея творчество видя експлозия от багри, интересни форми, идеи и философии. Рядко се среща в изложби съчетание на картини и пластики. Прие предизвикателството да се направи галерия за изкуството на живите творци, както имат постоянна старите починали майстори.