Откриха "Пролетната изложба на троянските художници"

Откриване на "Пролетната изложба на троянските художници" Откриване на "Пролетната изложба на троянските художници" Снимки: Галерия "Серякова къща"

Традиционната изложба на Дружеството на троянските художници се открива всяка година на Велики четвъртък и винаги е съпроводена с  концерт.

Галеристката Мариела Шошкова представи гостуващите джаз музиканти: Велека Цанкова, Станислав Арабаджиев и Даниеле Феббо. Техните биографии бяха публикувани в анонса за изложбата. Първите двама са гостували и друг път в галерията, защото много хора са искали отново да чуят певицата В. Цанкова.

Изложбата беше открита от директора на Музея на занаятите Елеонора Авджиева. 60 творби с различни жанрове от 30 автори могат да се видят от посетителите. Артистичните изяви създават пролетно настроение и чувство за оптимизъм, изобразяват фрагменти от Троянския балкан...Ел. Авджиева припомни 7-годишните партньорски взаимоотношения между музея и Дружеството на троянските художници, в резултат на които те обогатяват музейната колекция с 60 творби за 60-годишнината на МНХЗПИ. Благоприятните условия в галерията привличат класни музиканти.

Председателят на Дружеството на троянските художници сподели, че те показват резултатите от зимните си творчески търсения, които са в прилична кондиция.

Тримата говорещи пожелаха светли великденски празници, мир, здраве, любов с най-близките си хора.

Мариела Шошкова извести за предстоящи събития в галерията - ,,Истории с преводачи“  на 20.04. и изложба ,,40 г. по-късно“  на випуск 1983 г. от Художественото училище в Троян.

Осъществи се поредната съкровена среща между творци и ценители на тяхното изкуство.

---

Снимки: Галерия "Серякова къща"

Споделяне